Családi egészségnevelő és szűrőnap

Az EFOP-1.2.1-15-2016-00710 „Együtt a család egységéért Békés megyében” projekt keretében, 2017. július 22-éna város közkedvelt, rendezvényekre alkalmas szabadtéri helyszínén a Csabai Rendezvénypajtában került a tervezett a program megvalósításra.

Az egészség nap során az egészségmegőrzés és az egészség visszaszerzésére épülő tematika került összeállításra. Elsődleges a gyermekes szülőket, időseket, családi közösségeket kívánta a rendezvény megszólítani.

A programok során a kisebbek játékos módon ismerkedhettek meg az egészség fogalmával. A felnőttek és idősek számára viszont egészségügyi ellenőrzést, többféle szűrési lehetőséget (vérnyomás mérés, vércukorszint mérés, BMI index-számítás, testzsír százalékmérés, táplálkozási tanácsadás, véradás, alternatív gyógymódok, gyógynövények ismertetése stb.) biztosított a Rendezvényszervező, illetve tájékoztatást nyújtott általánosságban arról, hogy mit kell tenniük az egészségük érdekében és hogyan tudnak a testi fogyatékkal élők minőségibb életet élni gyógyászati segédeszközök igénybevételeivel. A rendezvény ideje alatt a gyermekek számára kézműves és kulturális és közösségi foglalkozások is elérhetőek voltak. Széles skálán minden korosztályt és minden résztvevőt megszólítva. Fontosnak tartottuk, hogy minden családban sérült hozzátartozó volt várható ezért a program összeállításánál is nagy hangsúlyt fektettünk rá. Részletes programok a megvalósulás sorrendjében a programtervben mellékelve.

Az ellátást bográcsban készült egytálétel formájában biztosítottuk.

A hátránnyal élők és a távolabb élő családok beutaztatását autóbusz segítette. A városból ki és beérkezőket lovashintóval szállítottuk a rendezvényre. hazautaztatásukban is lovashintó állt rendelkezésre.

Az eseményről készült képek megtekinthetők itt, vagy a galériában!


MEGHÍVÓ