Támogató szolgálat

Célcsoportunk: Egyedül vagy családban élő, önmaga ellátására részben, vagy egyáltalán nem képes, súlyosan fogyatékos gyermekek, fiatalok, felnőttek.

Céljaink: a súlyosan fogyatékos személyek önrendelkezésén alapuló, önálló életvitelének megkönnyítése, elsődlegesen a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságuk megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása.

Ellátási területünk: az Orosházai kistérség

Szolgáltatásaink:

Személyi segítés

A személyi segítő szolgáltatást az igénybevevők legmagasabb fokú önálló életvitelének megtartása mellett biztosítjuk, hiszen a tevékenységek végzésében a fogyatékossággal élő személy is aktívan részt vesz. Az ellátottaink számára elsősorban a háztartási munkák végzésében pl.: főzés, mosogatás, takarítás nyújtunk segítséget. A gondozási feladatok elvégzése képezi a segítségnyújtás másik nagy csoportját pl.: étkezés segítése, fürdés segítése, segédeszköz használatának betanítása.

Szállító szolgálat

A szolgáltatást 1 db Opel Vivaro elektromos beemelő szerkezettel felszerelt gépkocsival és 1 db Fiat Doblo mobil rámpával felszerelt gépkocsival végezzük. A szállító szolgáltatást igénybe véve jutnak el ellátottaink korai fejlesztésre, fejlesztő iskolába, fogyatékosok nappali intézményébe, munkahelyre, és onnan haza, egészségügyi intézménybe, sport-és kulturális rendezvényekre, szabadidős programokra.

Szállító szolgáltatáshoz kapcsolódó személyi segítés

Halmozottan sérült, valamint autista ellátottaink számára személyi segítőt biztosítunk az utazás során, amennyiben az ellátott szállítása – pszichiáter vagy neurológus szakorvos által igazoltan – csak állandó felügyelet mellett biztosítható.

Információnyújtás, tanácsadás

Információnyújtás a fogyatékossággal élő embereket érintő jogszabályokról, jogszabályváltozásokról, az általuk igénybe vehető kedvezményekről, különböző sport-, szabadidős-, kulturális programokról, ügyintézés segítése, tanácsadás, a tanácsadást követően a társadalmi beilleszkedést segítő szolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása.

Ellátottak fogadásának rendje:

A személyi segítés szolgáltatást, ellátottaink munkanapokon 8 órától 16 óráig, a szállító szolgáltatást 6.00 órától 16 óráig, az információnyújtás, tanácsadás szolgáltatást hétfőtől – csütörtökig, 7.30-16 óráig, pénteken 7.30-13.30 óráig tudják igénybe venni. A szolgáltatások munkaidőn túl, munkaszüneti napokon előzetes egyeztetéssel, a szolgálatvezető egyedi elbírálása alapján is igénybe vehetők.

Elérhetőségeink:

Telephely: 5920 Csorvás, Széchenyi u. 24. Telefonszám: +36 70 334-3386; +36 70 334-3394;  E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Lakóotthon egység

Célcsoport: 16. életévet betöltött, de a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt el nem érő, önellátásra legalább részben képes, folyamatos, tartós ápolást, felügyeletet nem igénylő fogyatékos személyek.

Célunk: a Magyarországon élő, 16-62 év közötti, fogyatékossággal élő személyek számára, lakhatás, önálló életvitelhez szükséges feltételek, valamint munkalehetőség biztosítása, a 14 fő elhelyezését biztosító intézményünkben.

Ellátási területünk:

Magyarország

Igényelhető szolgáltatások: étkezés -, munka jellegű foglalkoztatás megszervezése, pénzkezeléssel kapcsolatos segítségnyújtás, egészségügyi, mentálhigiénés alapszolgáltatás (tanácsadás, életvitel javítását segítő programok), szabadidős programok szervezése (kirándulás, rendezvények), sportszerek használatának biztosítása, a lakók szükségletei szerinti szolgáltatások elérhetőségének megkönnyítésében segítést, támogató szolgálat igénybevételének lehetősége.

A lakóotthon teljes körűen akadálymentesített, az elhelyezés fürdőszobával és főzőkonyhával felszerelt apartmanokban történik. Az intézményben az ellátás időtartama nem haladhatja meg a három évet. A három éves időtartam egy alkalommal, legfeljebb két évvel meghosszabbítható, amennyiben a lakó önálló életvitelének kialakítása további segítséget igényel. A lakóotthoni ellátásért térítési díjat szükséges fizetni, mely a lakó havi jövedelmének 50%-a.

Elérhetőségeink:

5920 Csorvás, Széchenyi u. 24. Telefonszám: +36 70 334-3386; +36 70 334-3394;  E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.