Kirándulás a Nyíregyházi Állatparkba

Az EFOP-1.2.1-15-2016-00710 „Együtt a család egységéért Békés megyében” program keretében, 2017. augusztus 12-én, szombaton 7 órakor a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének székhelyén gyülekeztünk. A kirándulás 100 résztvevője pontosan érkezett. A csoportot kísérő felnőttek irányításával az előre elkészített utas listák szerint megtörtént a buszokra való felszállás, az ülőhelyek elfoglalása, a csomagok elhelyezése, valamint a kerekesszékek, babakocsik csomagtérben történő elhelyezése.

A mozgássérült gyerekek és felnőttek is biztonságban és kényelemben utazhattak, hiszen az egyik autóbusz éppen az ő igényeikhez igazodva alacsonypadlós volt. Fent az utastérben már mindegyikőjüket várta az elemózsiával teli úti csomag, ami két étkezésre (tízórai, uzsonna) is meglehetősen bőséges volt. Tartalmazott szendvicseket, almákat, műzli szeleteket, kekszeket, valamint szívószálas üdítőket. Miután mindenki elfoglalta a helyét, elkezdődött a pólók és sapkák kiosztása, amit nagy örömmel fogadtak a résztvevők, a kirándulás alatt pedig büszkén és jókedvvel viselték őket.

A helyszínre történő megérkezést követően a kísérők kiosztották a családok számára a különböző programokra szóló jegyeket. Részt vettünk papagáj- és fóka show-n, amit már csak a tevegelés és a kocsikázás tudott tetézni. Állatmesés bábszínházban is volt lehetőségünk részt venni, ahol Huncut Kecske történetét mesélték el a látogatóknak. Az állatkerti látogatás nagyon jó hangulatban telt el.

További képek itt vagy a képtárban.


MEGHÍVÓ