Az EFOP-1.2.1-15-2016-00710 „Együtt a család egységéért Békés megyében” projekt keretében, 2018. július 28-án második alkalommal került megrendezésre a „Családi egészségnevelő és szűrőnap” a város közkedvelt szabadtéri helyszínén, a Csabai Rendezvénypajtában.

Az egészségnap során az egészségmegőrzés, az egészségvédelem, és az egészség visszaszerzésére épülő programok kerültek összeállításra. Elsődlegesen a gyermekes szülőket, időseket, családi közösségeket kívánta megszólítani a rendezvény.

A programok során a kisebbeket játékos, kreatív, zenés programokkal vártuk. A felnőttek és az idősek számára viszont egészségügyi ellenőrzéseket, többféle szűrési lehetőséget, (vérnyomásmérés, vércukorszint mérés, BMI index-számítás, testzsír százalékmérés, osteoporosis-szűrés), tájékoztató programokat, (táplálkozási tanácsadás, alternatív gyógymódok, gyógynövények ismertetése stb.) biztosított a rendezvényszervező.

A program során lehetőség volt önkéntes véradásra, illetve az érintettek általános tájékoztatást kaphattak arról, hogy mit kell tenniük az egészségük érdekében és hogyan tudnak a testi fogyatékkal élők minőségibb életet élni a különböző gyógyászati segédeszközök igénybevételeivel.

A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete a rendezvénnyel minden korosztály számára igyekezett szórakoztató és hasznos elfoglaltságot biztosítani a nap folyamán. A résztvevőket a tavalyi évhez hasonlóan egytálétellel vártuk ebédre, ami az idén óriásbográcsban főtt bográcsgulyás volt.

Az eseményről készült képek megtekinthetők itt, vagy a galériában!