EFOP 3.1.6-16-2017-00024 A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése című projekt keretében különböző sérüléssel élő gyermekek, fiatalok valamint családjaik lehetőségeinek szemléltetése esetbemutatásokon keresztül

Előadásunk első részében ismertettük, a korai fejlesztéstől elindulva a mozgásfejlesztés és a kognitív fejlesztés legfontosabb szempontjait és céljait különböző életkorok szerint. Az általános alapelvekből kiindulva az egyénre szabottság megvalósításáig.

Az előadásnak második a részében egy mozgásfejlesztő terem szükséges tulajdonságait és általános berendezési eszközeit ismertettük. Kitértünk arra, hogy életkoronként mik a legpraktikusabb fejlesztőeszközök, hogyan érdemes felépíteni egy mozgásórát, vagy mi lehet jó motiváció.

Az előadás eredményesre sikerült. Úgy érezzük, hogy sikerült egy leszűkített, de átfogó képet adnunk a témáról. Örültünk, hogy ilyen szép számmal voltak érdeklődők, a szülők aktív résztvevői voltak a délelőttnek. Az előadást lezáró téma pedig jól előkészítette a déltől kezdődő beszélgetést, ahol lehetőséget biztosítottunk az eszközök megismerésére, kipróbálására.