EFOP-1.3.7-17-2017-00133 számú - Együtt az esélyegyenlőségért Békés Megyében projekt keretében a Békés megyei tagszervezetek tagságának kívántunk előadásokat tartani az áldozattá válás témakörben, segítve ezzel az idős, fogyatékkal élőket abban, hogy megfelelő ismereteket szerezzenek a korszerű védekezési lehetőségekről, melyet a vagyon- és életvédelem területén alkalmazhatnak, ill. tájékoztatni őket a házaló árusok, a telefonos csalók módszereiről, hogyan kerülhetik el, hogy megkárosítsák, meglopják őket. Előadás sorozatunkkal eljutottunk külső helyszínekre is-Bélmegyer, Doboz, Kétsoprony, Kondoros.

Az előadók ismertették és be is mutatták azokat a könnyen beszerezhető, felszerelhető eszközöket, melyek hatékonyan alkalmazhatók -a család távollétében is- a betörők távoltartása céljából.

Beszélt a trükkös csalók módszereiről, a telefonos csalók, az unokázós csalók által alkalmazott módszerekről.

Fontos, hogy nem csak a jelenségről kaptak tájékoztatást, hanem arról is, mi a teendő, hogyan járjanak el egy betörés felfedezése esetén, mit tegyenek, ha telefonos vagy házaló csalók keresik meg őket.

Az előadásokon lehetőség volt kérdezésre is. Interaktív, kérdésekkel, élményekkel teli találkozások voltak a résztvevők és az előadók között.