EFOP-3.1.6-16-2017-00024 

„TANULNI TUDUNK ÉS TANULNI AKARUNK"

 

Projektünk alapvető célja:

  • A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete „Tanulni tudunk és tanulni akarunk” címmel 45 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett EFOP 3.1.6-16-kódszámú, A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése című, a súlyos és halmozott fogyatékossággal élő gyermekeket ellátó intézmények szakmai fejlesztésének támogatása érdekében kiírt pályázatán. 2018. június 1-től indult pályázat három éven keresztül, 2021 júniusáig tart.
  • A támogatást szakembereink továbbképzésére, a szülői szerepek megerősítésére, érzékenyítő programokra, koraszülött gondozásban való szakmai jelenlétre, infokommunikációs és fejlesztőeszközök beszerzésére fordítjuk. Nagyszerű és egyedülálló lehetőség, hogy a projekt keretein belül a tanári karnak csaknem fele szerez további speciális, magas szintű végzettséget. Így a gyerekekkel dolgozó szakembereink még sokoldalúbb, még minőségibb ellátást tudnak biztosítani a fejlesztő foglakozásokon.
  • Az országban egyedülállóak a neonatológus szakorvos mellett végzett állapotfelméréseink. Bővítik, sokszínűvé teszik a már megkezdett szakmai munkánkat. A projekt lehetővé teszi, hogy a továbbiakban ezt az eddig is magas színvonalú és hatékony tevékenységet mostantól minél több fogyatékos gyermek egyedülállóan komplex, személyre szabott fejlesztésben részesülhessen az MKBME Napraforgó EGYMI-ben, és mindezt lakóhelyéhez közel, minél hamarabbi életkorban. Érzékenyítő programjainkon óvodákat, iskolákat felkeresve a gyermekhez közelebb szeretnénk vinni fogyatékos társaikat, megismertetve velük hogyan élnek, hogy természetessé válhasson elfogadásuk.
  • Vendégül is tudjuk látni a projekt keretein belül a város óvodáit, iskoláit, hogy egy együtt töltött, önfeledt kulturális programon megtapasztalhassák fogyatékos társaik boldogságát. A számos magas színvonalú fejlesztő- és infokommunikációs eszközök beszerzésével a projekt keretén belül egyedülállóan gazdaggá és minőségivé válik a fejlesztéseken használt eszközparkunk. A pályázat által elérhető programok és szakmai lehetőségek által tovább bővülnek a minőségi ellátás lehetőségei.
  • A hozzánk járó gyermekek a lehető legmagasabb szintű minőségi ellátásban részesülhetnek.
  • A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete Napraforgó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat, Óvoda és Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola az EFOP 3.1.6-16- kódszámú, „A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése” című pályázat lehetőségeivel is élve hatékonyan tudja biztosítani az ide járó gyermekek, tanulók fejlődésének lehetőségét, komplex fejlesztését, a hátrányaik leküzdésének minél szélesebb körét, a boldog, örömteli mindennapok elérésének lehetőségét

A projektmegvalósítás időszaka: 2018. 06. 01. – 2021. 06. 01.

Az elnyert támogatás összege: 45 millió forint

Támogatási intenzitás: 100%