Célcsoportunk: Egyedül vagy családban élő, önmaga ellátására részben, vagy egyáltalán nem képes, súlyosan fogyatékos gyermekek, fiatalok, felnőttek.

Céljaink: a súlyosan fogyatékos személyek önrendelkezésén alapuló, önálló életvitelének megkönnyítése, elsődlegesen a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságuk megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása.

Ellátási területünk: a Békéscsabai kistérség

Szolgáltatásaink:

Személyi segítés:

A személyi segítő szolgáltatást az igénybevevők legmagasabb fokú önálló életvitelének megtartása mellett biztosítjuk, hiszen a tevékenységek végzésében a fogyatékossággal élő személy is aktívan részt vesz. Az ellátottaink számára elsősorban a háztartási munkák végzésében pl.: főzés, mosogatás, takarítás nyújtunk segítséget. A gondozási feladatok elvégzése képezi a segítségnyújtás másik nagy csoportját pl.: étkezés segítése, fürdés segítése, segédeszköz használatának betanítása.

Szállító szolgálat:

A szolgáltatást 2 db Opel Vivaro elektromos beemelő szerkezettel felszerelt gépkocsival és 1 db Fiat Doblo mobil rámpával felszerelt gépkocsival végezzük. A szállító szolgáltatást igénybe véve jutnak el ellátottaink korai fejlesztésre, fejlesztő iskolába, fogyatékosok nappali intézményébe, munkahelyre, és onnan haza, egészségügyi intézménybe, sport-és kulturális rendezvényekre, szabadidős programokra.

Szállító szolgáltatáshoz kapcsolódó személyi segítés:

Halmozottan sérült, valamint autista ellátottaink számára személyi segítőt biztosítunk az utazás során, amennyiben az ellátott szállítása – pszichiáter vagy neurológus szakorvos által igazoltan – csak állandó felügyelet mellett biztosítható.

Információnyújtás, tanácsadás:

Információnyújtás a fogyatékossággal élő embereket érintő jogszabályokról, jogszabályváltozásokról, az általuk igénybe vehető kedvezményekről, különböző sport-, szabadidős-, kulturális programokról, ügyintézés segítése, tanácsadás, a tanácsadást követően a társadalmi beilleszkedést segítő szolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása.

Ellátottak fogadásának rendje: A személyi segítés szolgáltatást, ellátottaink munkanapokon 8 órától 16 óráig, a szállító szolgáltatást 6.30 órától 16 óráig, az információnyújtás, tanácsadás szolgáltatást hétfőtől – csütörtökig, 7.30-16 óráig, pénteken 7.30-13.30 óráig tudják igénybe venni.

A szolgáltatások munkaidőn túl, munkaszüneti napokon előzetes egyeztetéssel, a szolgálatvezető egyedi elbírálása alapján is igénybe vehetők.

Elérhetőségeink:

Telephely: 5600 Békéscsaba, Kölcsey u.27. Telefonszám: 06/70 3343386; 66/ 325-014/104es mellék E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.